A karcagi Sámándob tervezője Magyar Péterhez fordult, meg akarja tisztítani a közéletet

Megosztás

Szinte naponta jelentkezik új poszttal Varga Judit egykori igazságügyi miniszter ex-férje, Magyar Péter. Szombat, azaz Novák Katalin köztársasági elnök lemondása óta minden nap ír a NER számára egyre és egyre kellemetlenebb ügyekről, a rogáni kormánykommunikációról, Völner Pálról és a rendszer által kitermelt oligarchákról. Váratlan szövetségese akadt a küzdelemben Sárkány Sándor személyében.

Tegnap esti írásában amellett, hogy megköszönte, hogy a Partizán vele készített interjúját már egymillióan látták, így fogalmazott: „Hétvégén kerül sor a miniszterelnöki évértékelő beszédre, amihez a magam módján én is igyekszem majd témát szolgáltatni.”

Bejegyzését azóta tizennyolcezren lájkolták, valamint szintén több ezer hozzászólás és megosztás érkezett. Ezek között találtuk meg Sárkány Sándor kommentjét. Sárkány nem más, mint a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának, azaz a híres-neves karcagi Sámándobnak a tervezője.

Ő már a botrány kirobbanásakor sem hagyta annyiban a dolgot, az ügyben bejelentést tett az Integritás Hatóságnál. A Szol24-en sokat írtunk már róla, hogy milyen sok pénzébe került az adófizetőknek a Sámándob – egyébként teljesen dilettáns és amatőr – hazahozatala, meg úgy önmagában az egész. Hadházy Ákos szerint az építmény egy jelkép lesz, jelképe annak, hogyan „herdáltuk el a és szórtuk szét ezeket a pénzeket”.

Sárkány, a pavilon főtervezője beadványában az Integritás Hatóságnál az elmaradt újjáépítés kivizsgálását kérte, szerinte ugyanis a nem megfelelő tárolással „hűtlen kezelést elkövetők felelősségre vonása politikai alapon elmaradt”.  

Most ezt írta Magyar Péternek:

„Kedves Péter! Én tanácsadója voltam Szőcs Gézának, és én terveztem a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonját. Szőcs Géza halála előtt írt levele nekem, önmagában minden passzol amit Ön elmond. Szeretném felvenni Önnel a kapcsolatot és segíteni a közélet megtisztításában.”

Szőcs Géza 2020-ban hunyt el, Kossuth-díjas és József Attila-díjas erdélyi magyar költő, politikus, 2013. februárban a miniszterelnök a 2015-ös milánói világkiállításon való magyar részvétel előkészítéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki.

Az eset korrupciós jellege sokak számára nyilvánvaló, bár kivételt képez ezalól Németh Szilárd, aki karcagi látogatásakor olyan büszkeséggel tekintette meg a Sámándobot, mintha egy igazi sikertörténet lenne. Pedig ha valamit, de büszkeséget biztosan nem érdemes éreznünk, és ki tudja, mik derülnek még ki…

A hozzászólással kapcsolatban megkerestük Sárkány Sándort, ha válaszol, természetesen beszámolunk róla.

Kép: RTL

Kapcsolódó cikkek